2018. február 9., péntek

Pályázati felhívás – „Gazdaság és társadalom” Nemzetközi Díj



A vatikáni Centesimus Annus – Pro Pontifice Alapítvány a Katolikus Egyház társadalmi tanítása ismeretének előmozdítása érdekében a következő díjakat hirdeti meg:

  • könyvpublikáció – 30 ezer euró
  • újságírói vagy közösségi média publikáció – 20 ezer euró

A díjak kétévente kerülnek elbírálásra, a következő bírálatra 2019-ben kerül sor.

A „Társadalmi tanításnak szentelt publikáció” díj elnyerésének feltételei:

A díjat 2009. január 1-e után megjelent könyvnek ítélik oda. A díjazott műnek az Egyház társadalmi tanításának magyarázatát, elmélyítését vagy alkalmazását szolgáló egyéni hozzájárulásában kiemelkedőnek, továbbá elismert tanítói szilárdságúnak és minőségében kiválónak kell lennie. A Centesimus Annus – Pro Pontifice Alapítvány olyan műveket kíván jutalmazni, amelyek a nagyközönség számára érthetőek, erős keresztény elkötelezettséget mutatnak a gazdasági és társadalmi tevékenység területén. A zsűri francia, angol, olasz, portugál, spanyol és német nyelven megjelent művek jelentkezését várja. Amennyiben a díjazottak száma több személy, a díj összege elosztásra kerül.

Az „Újságírás és közösségi média” díj elnyerésének feltételei:

A díj felosztásra kerülhet két vagy több újságírói munka között is olyan témákat illetően, amelyek a Katolikus Egyház társadalmi tanítására vonatkoznak. Olyan kiváló minőségű munkák kerülnek elbírálásra, amelyek nemzeti vagy nemzetközi szinten elismert jelentőségű formában jelentek meg 2016. január 1-ét követően francia, angol, olasz, portugál, spanyol vagy német nyelven.

Jelöltek jelentkezése:

Az előírt feltételeknek megfelelt műveket 2018. május 24-ig a következő postai címre lehet küldeni:

Fondazione Centesimus Annus – Pro Pontifice

Segreteria del Premio Nazionale

Cortile San Damaso 00120 Città del Vaticano


 

További információ: http://www.centesimusannus.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése